Livet som student

Hóla el bloggo! Eftersom jag lägger all min ork och energi på uppsatsen som ska bli färdig, blir det inte så mycket bloggande.

Den senaste veckans aktiviteter utöver jobbet kan kort beskrivas så här: Ätasovaskrivauppsats. Anledningen: deadline på tisdag förmiddag kl 12. Och på nåt underligt sätt har det gått 24 år utan att jag lärt mig att planera min tid effektivt. Det är en gåva? Men ibland undrar jag om jag helt enkelt inte bara har koncentrationssvårigheter av det underligaste slaget. Det här är tjejen som kan sitta i 2-4 timmar och bara skrivaskrivaskriva – när jag väl kommit igång. Fast jag verkar ha svårigheter att komma igång. Jag gärna sånt som är… tråkigt. Tråkiga ämnen i grundskolan? Moa gjorde de tråkiga läxorna sist. Fastnat med uppsatsen? På något mystiskt sätt hittar Moa annat att göra i x dagar.

Till slut insåg jag att det krävdes handling av det radikalare slaget. Sagt och gjort, så flyttade jag över de delarna av uppsatsen jag faktiskt var nöjd med, till ett helt nytt dokument och på så sätt halverades uppsatsens längd rätt effektivt till hälften. Från 20 sidor till 10, poff. Sedan slängde jag resten i den virtuella papperskorgen och fortsatte att jobba med det material som jag var nöjd med, tills idag då. Av det har vi lärt oss att: 1) om Moa kunde koncentrera sig så vore hon alltså guld för ett yrke där man måste skriva och spotta ur sig text och 2) Hon behöver uppenbarligen hitta ett yrke som hon gillar för annars blir det inget gjort. Som ett litet barn, typ.

Ämnet jag skriver om är ensamstående mammor i Korea. Det är ju ett ämne jag brinner för så det känns lite som att pyssla med sin hobby och få betalt för det! Fast CSN kommer ju inte gratis, så om jag inte lämnar in uppsatsen på tisdag så blir jag

återbetalningsskyldig!

Funkar inte morot, frihet i form av en examen, så funkar alltid piskan. Money is king. Så sant, så sant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s