Besök på Yasuragi Hasseludden

Romantisk weekend på Yasuragi!

Eftersom det var så fint väder, tog vi båten från Gamla stan/Östermalm och promenerade sedan genom Hasseludden till Yasuragi genom att följa skyltarna.

Väl framme checkade vi in och fick badkläder. In på rummet, bytte om – och gav oss iväg på upptäcktsfärd.
Själva hotellet var välfylld av långa korridorer med lågt i tak, jättebra för mig som har lika mycket lokalsinne som en full brevduva. Och kartan använde vi oss inte av heller.
Det tog ett tag innan vi gick rätt, men så småningom hamnade vi vid utomhusbadet – och fruktbuffén, som det kallades. Päron, äpplen, bananer och vattenmelon låg i små korgar och väntade. Grönt te och spirulina-te samt vatten fanns också att ta av.

Vi tillbringade alltså gårdagen på terrassen ett par våningar upp, med några böcker. Ibland gick vi upp för att ta oss lite frukt eller för att ta ett dopp i det 40-gradiga vattnet.
Det sköna var att det inte var packat med barnfamiljer – jag var helt ensam i den lugna badavdelningen inomhus där man genomförde “tvättritualen” – vilket i Sverige är lika med den obligatoriska tvättningen före man går ner i bassängen.
Istället satt man på en träpall, fyllde ett träkar med vatten och tvättade sig med en liten handduk. För att sedan glida ner i en liten pool med vatten, eller gå in i ångbastun.

Me and boyfriend went to a Japanese-style resort in the Stockholm archipelago, called Yasuragi. They kindly bestowed us bathing suits and Japanese gowns called yukatas, waiting in our hotel room.
We enjoyed the fruit buffet and spend the weekend relaxing and reading books. Best thing was that there were hardly no families with children so the resort was moderately calm and quiet.


Vårt rum.
Sängen var låg, inspirerad av det traditionella Japan. Platt-tv samt fint badrum med skjut-dörr(!) dessutom.
Och vi fick två yukator – traditionella japanska rockar – samt tofflor och badkläder att använda och ta hem!

Advertisements

One thought on “Besök på Yasuragi Hasseludden

  1. Härliga bilder. Roar mej med att kolla vad andra har skrivit om Hasseludden där jag var förra helgen. Det verkar som om även DU har mycket positivt att säga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s