Var tredje förälder negativ till regnbågsfamiljer

Konservativa människohatare finns tydligen överallt.
Jag undrar vad de drar till med för ursäkter när de måste förklara sig, “Barnen kommer att känna sig annorlunda” måste vara rätt välanvänd. Undrar vad de säger om adopterade då, vi kan ju också vara “annorlunda” men det ser man ju på oss om vi skulle gå med ena föräldern på gatan. Säkert många av idioterna ur samma kategori som tror att en gubbe importerat en fru från ett U-land eller liknande.
Och smålänningarna ska tydligen vara värst.
Länk till Aftonbladet

Så jag gissar att det är föräldrakonstellationen som man är negativ till, och inte barnen.Otroligt vad folk anser att de ska få tycka till bara för att de själva blivit förälder.
Mina föräldrar har dessutom berättat om äckliga gotlänningar som antytt att en kvinna som inte fött barn eller ammat inte är någon “riktig” kvinna. True story!

Just nu ser jag pappa och jag på “Modern family” fast var för sig. Det handlar om tre olika familjekonstellationer med kärnfamilj, styvfamilj och ett bögpar som just adopterat en liten flicka från Vietnam.
När killarna ska med bebisen Lily till första babyträffen anstränger de sig riktigt mycket för att smälta in de heteronornamtiva förväntningarna mammorna kan tänkas ha på dem. Allt för att Lily inte ska bli bedömd efter vad andra kan ha för fördomar om hennes pappor.
Och det är vårt fel, vi med våra heteronormativa förväntningar.

Men hörni, gör i alla fall inte som den här välformulerade damen från Småland:
(Jag tycker synd om hennes barn!)


Smålandsposten

2 thoughts on “Var tredje förälder negativ till regnbågsfamiljer

  1. Susanne says:

    Var finns diskrimineringsombudsmannen? Får man verkligen skriva så här i svensk tidning? Vilken sjuk människa, hon som skrivit insändaren.
    Tack för dina tänkvärda blogginlägg!!

  2. Moa says:

    Jag läste nånstans att tidningen ska ha varit tvungna att försvara varför de lät insändaren publiceras. Tror inte att de kom med ett vettigt svar men så går det tydligen till i de småländska urskogarna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s