Utflykt i storstan

Söndagar är en helgdag här vilket betyder att galet många människor hittar på roliga saker tillsammans i olika delar av staden. Och jag, Yaz och Minju hade bestämt oss för liten sightseeing.

Först åkte vi till Gwangwhamun som bland annat har gigantiska Kyobo Book centre och andra sevärdheter i närheten. Bland annat en väldigt stor korsning och många bilar som gillar att åka runt på gatorna. Och så en riktigt stor staty av amiral Yi Sun-shin som fixade Koreas kanske enda stora vinst i ett militärt slagsmål – hans “sköldpaddsskepp” i kombination med gudomlig taktik som enligt historieböckerna krossade japanerna rätt grundligt, tills avundsjuka adelsmän fick honom fängslad på olika grunder. Efter det har det varit rätt dött med koreanska vinster i krigshistorien.

Korsningen på bild 3 är typ 1/3 av hela korsningen, resten fick inte plats i kamerans synfält… eller linsfält?

DSC08334DSC08335DSC08336

DSC08337

Och sedan gick vi över till ett artificiellt byggt vattendrag, förmodligen ett väldigt bra ställe på kvällen om man behöver en romantisk plats att ta sin dejt till. Vi nöjde oss med att vandra längsmed vattnet ett tag, dagtid. Vi och ett par hundra koreaner, väldigt mysigt och romantiskt indeed.

DSC08340

DSC08347

DSC08345

Det finns ett turiststråk som kallas för Insa-dong och som lite missvisande benämns som Seouls “Gamla stan”. Det är faktiskt mycket bättre än Gamla stan i Stockholm men minst lika turistigt även om man kan fynda bra mycket mer än i den svenska motsvarigheten. Vi gick inte dit, utan vi tog en taxi till ett område på andra sidan den stora gatan, som i princip är där koreanerna hänger istället för Insa-dong.
Kanske för att turister som lyckas irra sig bort från Insa-dong vänder när de ser de söta, men tomma gatorna innan man kommit tillräckligt långt för att hitta alla caféer, restauranger och små privatägda butiker som utgör området.

DSC08348DSC08349

Det blir inga bilder från området – det ska ju vara en hemlighet för turister. Men ett litet ishus kan ni få se. Gatan var överhuvudtaget rätt “artsy” och hade en väldigt mysig atmosfär.

DSC08350

Vi hittade ett café som inte gör sig rättvisa på bilden. Det blev ett gäng färskpressade juicer innan vi tog tag i lite olika läxor.
Bild 2 är av lite halvdan kvalité men på de andra bilderna var det någon som blundade eller liknande så det blev uteslutningsmetoden.

DSC08352DSC08353

Vadå bilkö? Bilden togs på bussen, vi satt fast ett tag och det är bilar så långt ögat kan se. Förutom om man vill resa runt i resten av landet på ett smidigt sätt, har jag svårt att se vitsen med att äga en bil i den här staden.

DSC08356

Och nu kommer en frågetävling! Och den vet jag att ni väntat på!

Här är bakgrundshistorien: jag och Yaz – två svenskar och en är uppenbart utlänning – går till Burgerking och beställer ett fiskmål till henne. Och vi får en kniv på köpet.
Frågan är nu: varför får vi en kniv till fiskmålet? Jag vet redan svaret, men jag vill höra det från Dig!

DSC08357

Om man vill vara med och tävla så får man gärna skicka ett mejl, First come, First serve!
Och vad är det man tävlar om? Jo, vinnaren får en ansiktsmask från koreanska butiken the Face Shop! Så skicka ditt mejl till moasnabelabligladpunktcom med sin gissning, samt gärna hudtyp och ifall du är kille eller tjej, så försöker jag få tag på en ansiktsmask med rätt hudtyp för just dig.

One thought on “Utflykt i storstan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s