Ett till jubileumsfirande

Det har varit lite ont om inlägg och speciellt bilder. Men bilder har det ju varit ont om nästan hela tiden.
Men imorgon ska det bli andra bullar! För då ska Moa på fest!
Ännu en del av firandet utav Sveriges och Koreas 50-åriga diplomatiska relationer. Så imorgon kväll blir det traditionell koreansk musikuppvisning – och förhoppningsvis också en sån där smaskig koreansk buffé efteråt. Dessutom fick jag två biljetter, dubbelt så roligt!

Av den anledningen tillbringade jag och den andra inträdesbiljetten dagen på stan i jakten på den Perfekta Skjortan. För majoriteten av de konservativt klädda koreanerna kommer att ha kostym, och förmodligen en hel del icke-konservativa icke-koreaner också. Det kan vara svårt med klädkoder, speciellt eftersom den som angavs var “business suit”. Googla på den och se vad ni hittar!

Förra gången hade ett par (helsvenska) tjejer gjort “misstaget” att ha på sig blåjeans, kan tänka mig att det inte kändes så roligt för dem att upptäcka att alla andra hade finare kjol och blus/klänning och kostym.

DSC08105Här ska vi vara imorgon kväll

DSC08104Efter skjortletandet blev det marknadsdags. Runt Sergels torg ploppar det ibland upp små mångkulturella mattält. Alltid lika roligt att se, och smaka. De holländska mini-pannkakorna är otroligt goda!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s