Good-bye landshövdingen

Det var nog på tiden att Gotlands landshövding Marianne Samuelsson fick foten. Hon har varit lite “speciell” hela tiden tycker jag. Bland annat på grund av sina gräddfilspartyn, där “framstående gotlänningar” blir inbjudna till hennes årliga trädgårdsfest. Men det kan ju vara något som hennes föregångare också hittat på. I alla fall så har hon inte varit helt populär på “hemmaplan” en längre tid.

För er som inte följt hela “skandalen” så har tidning och radio på Gotland nog inte haft det så här roligt på länge, för Marianne Samuelsson har äntligen tvingats avgå! Lång historia kort, anledningen till det är bland annat att hon gett dispans till en stor företagare samt Abba-Björn som ville bygga hus och tennisbanor på strandskyddad mark. Och kvinnan är miljöpartist!

I alla fall så finns hennes erkännande på bandupptagning, och hon har “ursäktat” sig med att hon lockats i en fälla “av en illojal medarbetare med en egen politisk agenda“. Fast det uttalandet har hon ju backat om. En landshövding som skyller ifrån sig på sina anställda när hon blir påkommen? Hon skulle vara en mardröm för vilken PR-konsult som helst.

Advertisements

One thought on “Good-bye landshövdingen

  1. Susanne says:

    Det känns skönt att ibland i Sverige så får korrupta chefer foten. Det är enda sättet att hålla landet rent från korruption. Jag gillar en del i miljöpartiets politik men det verkar inte som det finns en ideologi som satt sig i grunden, eller om den ens är helt tydlig. De är nog lite väl borgerliga när det kommer till kritan. Sen att makt berusar och korrumperar vet vi sedan tidigare. Det finns för få idealister i världen! Det är därför det ser ut som det gör! Att man alltid ska behöva uppfostra sina medborgare så att de inte faller ner i egoism, egenintresse, konsumtionshysteri etc etc. Det är tröttsamt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s